BioVERMIT

 JE POPOLNOMA NARAVNEGA IZVORA
za biološko in ekološko pridelavo hrane
za izboljšanje mineralne sestave tal
za ohranjanje vlažnosti zemlje
za rahljanje prsti

BioVERMIT je proizvod pridobljen z ekspandirnjm rude z imenom vermikulit in je vsestransko uporaben ter popolnoma naraven. Med drugim je znan po tem, da zagotavlja idealne razmere za rast rastlin, saj uravnava vlažnost in izboljšuje zračnost zemlje. Bogat je s  kalijem in magnezijem, ki sta pomembna za rast rastlin. Povečuje kaljivost semen in razraščanje koreninic.

LASTNOSTI:
 
bullet

dober absorbent tekočin, absorbira vodo do 70 % lastnega volumna

bullet

zdravstveno in ekološko neoporečen, brez vonja, ne draži čutil

bullet

majhna specifična teža (90-130 kg/m3)

bullet

ekološko neoporečen - naravnega izvora

bullet

netopen v vodi in 100 % negorljiv

bullet

ne vsebuje azbesta

bullet

je PH nevtralen
 

UPORABA  :
 
bullet

Za kalitev semen lahko uporabimo 100% BioVERMIT, ki ga pred uporabo zalijemo z raztopino gnojila. BioVERMIT lahko pomešamo z zemljo v razmerju 50:50 ali manj. V tem primeru dodajanje gnojil ni potrebno. S tem pospešimo kalitev.

bullet

Za presajanje sadik na prosto : BioVERMIT daje zemlji rahlost, zato je zelo uporaben pri presajanju sadik na prosto, saj omogoča, da se koreninice dobro razvejajo. Mešanico BioVERMITA in zemlje nasujemo okoli sadike.

bullet

Lončnice vzgajamo v mešanici BioVERMITA in zemlje. Zaradi dobre lastnosti zadrževanje vode je treba lončnice manj zalivati.  

bullet

BioVERMITzagotvlja boljšo rast.

bullet

Rezano cvetje : BioVERMIT nasičimo z vodo ( vsrka do 70 svojega lastnega volumna).  Odvečno vodo odlijemo, v napojen  BioVERMIT pa razporedimo rezano cvetje. Cvetje ostane dlje časa sveže.

bullet

Uravnavanje komposta: Za izboljšanje zračnosti, drenaže zemlje in zadrževanje enakomerne vlažnosti je treba zmešati do 50% BioVERMITA v vrhnjo plast zemlje. Korenine se bodo lažje razrasle. Pogosto zalivanje ne bo potrebno.

bullet

Setev trate : Za 10m2 površine za novo zatravjanje je potrebno zmešati 7 litrov BioVERMITA z 1kg mešanic trav.  Mešanico potrosimo in jo pokrijemo z 0,6 cm debelo plastjo BioVERMITA in zalijemo z vodo. BioVERMIT se obnaša kot stalni zbiralec vlage, zavira izsuševanje in sončni ožig ter pospešuje rast trave.

bullet

Vermikulitno nasutje : BioVERMIT nasujemo 5 do 8 cm visoko okoli grmičevja, vrtnic in drugih rastlin.  Struktura BioVERMITA preprečuje izsuševanje in varuje pred pozebo.

bullet

Shranjevanje - skladiščenje pridelkov : Koreninske pridelke in gomolje skladiščimo tako, da natrosimo BioVERMIT okoli gomoljev v posodo oz. zaboj. Vpojna moč BioVERMITA ima vlogo regulatorja, ki preprečuje glivično obolenje in nihanje vlage med obdobjem shranjevanja. Shranjeni gomolji so zaščiteni pred spremembami temperature.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KEMIJSKA SESTAVA

SiO2               34- 6%

FeO              6-13%
MgO           16-35% K2O               1- 6%
Al2O3             10-16% CaO              1- 5%
H20              8-16% Drugo        0,2-1,2%

PAKIRANJE :

BioVERMIT je pakiran v 5 litrskih,  25 litrskih  in 100 litrskih vrečah.

INFORMACIJE:

Za vse informacije v zvezi z lastnostmi, uporabo in nabavo BioVERMIT  vam je na razpolago naš strokovnjak :
GSM : (040) 464-010
, vsak dan od 7. do 15. ure
Nakup BioVERMITA je mogoč na sedežu podjetja vsakdan od 7. do 15. ure, za manjše količine  pa je možna tudi dostava na stroške kupca.


STROJANŠEK Jože s.p,. Proizvodnja in  servis asfaltnih baz, proizvodnja TermoVERMITA, BioVERMITA, BitoVERMITA,

CKŽ 137, 8270 KRŠKO - Slovenija Tel/fax: + 386(0)7 49-22-463,  strojansek@siol.net , www. strojansek-sp.si